Simple Fade Slider

Please installFlashFox - Flash Browser in order to view content on your Android based mobile device.

Wedstrijdreglement 2016


Organisator
 
De fotowedstrijd ‘Natuur in beeld’ is een organisatie van het Natuureducatief centrum Duinenhuis in samenwerking met Natuurwerkgroep De Kerkuil VZW en Natuurpunt Westkust.
 
Deelnemen
 
Deelnemen aan de fotowedstrijd kan van 1 december 2016 tot en met 31 mei 2017. Deelnemen aan de wedstrijd betekent dat je automatisch akkoord gaat met het volledig wedstrijdreglement.
 
Deelnemers
 
Deelnemen aan de fotowedstrijd is gratis. Iedereen kan deelnemen, met uitzondering van personen die rechtstreeks betrokken zijn met de organisatie van de wedstrijd en juryleden.
 
Categorieën
 
1. Mens en natuur
2. Macro
3. Natuurlijk Koksijde
4. Wild van dieren
5. Wereldwijd
 
Hoe deelnemen?
 
Iedereen kan deelnemen in alle categorieën. De deelnemer mag maximum 5 beelden per categorie inzenden, elk beeld mag slecht in 1 categorie ingediend worden. Beelden die eerder een prijs wonnen in een andere nationale of internationale fotowedstrijd zijn niet geschikt voor deelname. Foto’s die werden doorgestuurd naar een nieuws- of fotoagentschap ter verdeling worden niet toegelaten. De foto’s mogen niet doorgespeeld worden aan een dergelijk agentschap voordat een periode van 5 maanden na de bekendmaking van de winnaar verstreken is.
Inschrijving in de wedstrijd gebeurd via het Duinenhuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vermeld daarbij de titel, locatie en omschrijving van de foto(‘s), je naam en leeftijd, telefoonnummer, adres en woonplaats.
Doorsturen van de foto’s gebeurd via www.wetransfer.com. Je krijgt een bevestiging wanneer je foto(‘s) goed ontvangen werden.
De foto(‘s) moet(en) een voldoende hoge resolutie (300DPI) hebben.
Op de ingezonden foto’s mogen geen namen vermeld worden.
 
Auteursrechten
 
Deelnemers zenden slechts beelden in waarvan ze de volledige auteursrechten bezitten. Deelnemers behouden de volledige auteursrechten op de ingezonden foto(‘s). De ingezonden foto(‘s) kunnen wel gebruikt worden voor communicatie over en promotie voor de wedstrijd, tentoonstellingen, en andere doeleinden door de gemeente Koksijde zonder vergoeding van het auteursrecht.
 
Jurering en prijzen
 
Een vakjury beoordeelt de inzendingen en duidt de laureaten aan. Er wordt per categorie een categorieprijs toegekend. Er wordt tegelijk een algemene winnaar aangeduid onder de deelnemers. Elke deelnemer kan slechts één prijs krijgen (hoofdprijs, categorieprijs). De jury kan beslissen in een bepaalde categorie geen winnaar aan te duiden of aan te wijzen.
 
Ethiek
 
De beelden mogen geen blijk geven van ernstige verstoring van het onderwerp. Dit betekent dat ingezonden opnamen van planten en dieren worden gemaakt met respect voor het onderwerp. Het welzijn van gefotografeerde dieren moet voorop staan. De locatie van de opname mag niet worden beschadigd omwille van de opname. Indien de jury vermoedt dat het gefotografeerde onderwerp een onaanvaardbare druk heeft ondervonden omwille van de opname, wordt de fotograaf uitgesloten van deelname. Deelnemers respecteren de wettelijke bepalingen, o.m. inzake soortenbescherming, toegankelijkheid van gebieden en privacy.
De foto(‘s) mogen geen obscene of lasterlijke inhoud bevatten noch een obscene of lasterlijke achterliggende betekenis beduiden.
 
Kennisgeving
 
De winnaar(s) van deze fotowedstrijd krijgen eind juni ’17 een email van de organisator en worden uitgenodigd op de prijsuitreiking waarvan de datum later wordt meegedeeld. Het verloop en het resultaat van de wedstrijd kan geraadpleegd worden op de facebookpagina www.facebook.com/duurzaam.koksijde

Privacy
 
De juridische bepalingen met betrekking tot de bescherming van de privacy worden gerespecteerd.
 
Vragen en betwistingen
 
Vragen en betwistingen kunnen uitsluitend gesignaleerd worden via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Door deel te nemen aan deze wedstrijd aanvaarden de deelnemers de bepalingen aangaande dit reglement. Over de beraadslagingen wordt niet gecommuniceerd.