Gevederde vrienden van de Blankaart

Nieuwsgierig naar welke vogels je allemaal kan zien op het natuurdomein de Blankaart? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze QR-code wandeling laten we je graag kennismaken met enkele veel voorkomende vogels, maar ook met enkele zeldzaamheden. Sommige zijn makkelijk te spotten, voor andere moet je wat meer geluk hebben. De ene zitten hier het hele jaar door, andere zijn overwinteraars of komen hier in de lente broeden.

Hieronder kan je het plannetje met de locaties van de QR-codes downloaden. Je kan kiezen tussen het rondje op het domein van het kasteel met de vogelkijkhutten (+-2km) of een wandeling tot aan het ezelsbruggetje en terug (+- 6km, zelfde weg heen en terug, dan laat je telkens een bordje over voor de terugweg). Of misschien heb je wel het geluk dat je deze wandeling combineert met een tochtje met de fluisterboot (+-3km, op bepaalde data, enkel als je op voorhand inschrijft).

Als je de QR-code scant krijg je eerst wat algemene informatie over een vogel die je op die plek misschien kan spotten. In het tweede deel vind je enkele leuke weetjes over de vogel. Tot slot is er telkens nog een toffe doe-opdracht voor de kinderen.

Bij elke vogel staat een foto en bij sommige vogels kan je ook het geluid beluisteren.

Als extraatje is er ook nog een woordpuzzel die doorheen de hele wandeling loopt. Op enkele (maar niet allemaal!) tabbladen staat een letter van de vogelsoort in het rood. Alle letters samen vormen de naam van een vogel (enkel als je alle QR-codes gescand hebt). Kan je ontdekken over welke vogel het gaat? Bezoek zeker eens de site van Natuurwerkgroep De Kerkuil voor meer informatie over deze vogel ūüėČ.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan deze wandeling en zo wat bijleert over onze gevederde vrienden hier op de Blankaart!

Deze wandeling is het eindwerk van Patrick Debeuf en Lies Ghysel voor de opleiding natuurgids.

We bedanken graag:

  • Wim Bovens en Natuurwerkgroep De Kerkuil
  • Natuurpunt De Bron
  • Provincie West-Vlaanderen
  • Agentschap Natuur en Bos

© Alle foto’s zijn van Patrick Debeuf, tenzij anders vermeldt bij de foto zelf.

Related Articles

Kalender

Meldpunt zwaluwen