De gevederde vrienden van de Blankaart


Nieuwsgierig naar welke vogels je allemaal kan zien op het natuurdomein de Blankaart? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze QR-code wandeling laten we je graag kennismaken met enkele veel voorkomende vogels, maar ook met enkele zeldzaamheden. Sommige zijn makkelijk te spotten, voor andere moet je wat meer geluk hebben. De ene zitten hier het hele jaar door, andere zijn overwinteraars of komen hier in de lente broeden.

Hier kan je het plannetje met de locaties van de QR-codes openen. Dat doe je best in de Google Maps applicatie. Dan kan je je eigen locatie zien (blauw bolletje) en kan je de route naar de volgende QR-code bepalen. Als je de kaart in de browser opent, zie je je eigen locatie niet. Je kan zelf kiezen langs waar je wandelt, we deelden de wandeling op in 2 kleuren: De gele wandeling is 2,2 km, de gele + oranje wandeling (oranje is heen én terug) is 7,2 km. Op de oranje wandeling kan je telkens een bordje overlaten voor de terugweg. Of misschien heb je wel het geluk dat je deze wandeling combineert met een tochtje met de fluisterboot (+-3km, op bepaalde data, enkel als je op voorhand inschrijft).

Als je de QR-code scant krijg je eerst wat algemene informatie over een vogel die je op die plek misschien kan spotten. In het tweede deel vind je enkele leuke weetjes over de vogel. Tot slot is er telkens nog een toffe doe-opdracht voor de kinderen.

Bij elke vogel staat een foto en ook het geluid van de vogels kan je beluisteren.

Als extraatje is er ook nog een woordpuzzel die doorheen de hele wandeling loopt. Op enkele pagina’s staat een letter in het rood. Alle letters samen vormen de naam van een vogel. Kan je ontdekken over welke vogel het gaat? Bezoek zeker eens de site van Natuurwerkgroep De Kerkuil voor meer informatie over deze vogel.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan deze wandeling en zo wat bijleert over onze gevederde vrienden hier op de Blankaart!

Deze wandeling is het eindwerk van Patrick Debeuf en Lies Ghysel voor de opleiding natuurgids 2022.

We bedanken graag:

  • Wim Bovens en Natuurwerkgroep De Kerkuil
  • Natuurpunt De Bron
  • Provincie West-Vlaanderen
  • Agentschap Natuur en Bos

© Alle foto’s zijn van Patrick Debeuf, tenzij anders vermeld bij de foto zelf.

wandelroute

Met dank aan:

Image
Image
Image
Image