Gezocht: wie sponsort een nestkast voor één van onze projectsoorten?

Dit najaar lanceren we voor het eerst een heel concrete en noodzakelijke fondsenwervingsactie. Tijdens het drukke broedseizoen wordt door onze vrijwillige medewerkers bijgehouden waar er nood is aan extra nestkasten. Daarnaast gaat een nestkast ook weleens stuk of is die aan herstel of zelfs vervanging toe. 

Als natuurwerkgroep dromen we er natuurlijk ook van om voor een projectsoort die het wat moeilijker heeft, nog net dat tikkeltje meer te doen. De Huiszwaluw is er daar één van. Als gevolg van onze steeds drogere en warmere zomers durven moddernesten van Huiszwaluwen wel eens afbreken en naar beneden vallen. Vaak zonder erg, maar elk nest met eieren of jongen in dat naar beneden valt, is er eentje te veel. Uit de eerste resultaten van het voorbije broedseizoen blijkt dat locaties waar kunstnesten opgehangen worden vaak extra koppels mogen verwelkomen, terwijl andere broedkolonies in aantal achteruitgaan. We hopen dan ook deze elegante luchtacrobaten een handje te helpen door de aankoop van extra kunstnesten.

Benieuwd hoe jij het verschil kan maken voor Huiszwaluw, Kerkuil, Steenuil en Torenvalk?

Ons doel is om dit jaar ten minste de benodigde nestkasten uit het lijstje van de medewerkers aan te kopen, en dat zijn er 17 voor Kerkuil, 21 voor Steenuil en 16 voor Torenvalk. Daarnaast streven we naar het ronde getal van 100 nieuwe kunstnesten voor Huiszwaluw. Help jij ons dit doel te bereiken? Elk bedrag, klein of groot, draagt een steentje bij.

Bankrekeningnummer:
BE58 8285 9851 9879
Image